2.05.2013

Τα παιδιά, μας δείχνουν τον τρόπο...Μπορεί να νομίζουμε πως μόνο με την αυστηρή εποπτεία μας και τις συνεχείς διδαχές των ενηλίκων, γονέων ή δασκάλων, τα παιδιά αναγκάζονται να μοιραστούν, αλλά ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε είκοσι πιτσιρικάκια στην Ισπανία δείχνει πολύ διαφορετικά τα πράγματα…
Τα παιδιά διαφόρων ηλικιών, μπήκαν σε μια αίθουσα όπου θα περίμεναν έναν φωτογράφο που είχε καθυστερήσει. Μπορούσαν όσο περίμεναν να φάνε κάτι, που ήταν μπροστά τους κλεισμένο σε καμπάνες, μια για το καθένα.  Αρκεί να μετρούσαν  ως το τρία από την ώρα που θα έφευγε η συνοδός από το χώρο. Τα παιδιά έρχονταν αντιμέτωπα με μια έκπληξη ανοίγοντας τις καμπάνες γιατί η μια ήταν άδεια. Δείτε πως αντέδρασαν:Σύμφωνα με τους υπευθύνους, όλα τα παιδιά μοιράστηκαν το κολατσιό τους. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό  «Action Against Hunger» (Δράση ενάντια στην πείνα), με σκοπό να διερευνήσει αν η τάση για να μοιραζόμαστε είναι έμφυτη στον άνθρωπο.
Advertisement
Επομένως, τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν, ας τα ακούσουμε. Αν και το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, και μόνο το 3%  των υποσιτισμένων παιδιών σε όλο τον κόσμο καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, έχουμε την προδιάθεση να το επιλύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: