1.15.2014

Το κουντουνάκι


 

 

Το κουντουνάκι


Η Αγνή Στρουμπούλη επιλέγει παραμύθια Ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά
 Παραμύθια με ρυθμό, παραμύθια λαϊκά, παραμύθια με λέξεις που γυρίζουν και ξαναγυρίζουν κάνοντας κυκλάκια – κουλουράκια, για μικρά παιδιά. 
«Το κουντουνάκι» είναι μια ζεστή αγκαλιά... Μιαν αγκαλιά γεμάτη αγάπη και γνώση. Είναι 30 παραμύθια της προφορικής παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από τη Σκύρο, τη Νάξο, τη Χίο, τη Θράκη, την Ήπειρο, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Μάνη αλλά και από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Κάτω Ιταλία, απ' όπου ζούσαν Έλληνες κι έλεγαν παραμύθια...
Τα παραμύθια που συγκέντρωσε στο βιβλίο «Το κουντουνάκι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο είναι παραμύθια λαϊκά, «αυτά δηλαδή που μεταδόθηκαν για πολλούς αιώνες από στόμα σε στόμα, που πλάστηκαν με την ανάσα (αίσθημα) και την πείρα (γνώση) αυτών που τα έλεγαν κι αυτών που τα άκουγαν.  Κι έτσι, με την ανωνυμία, που έχει ταπεινότητα και εύρος, και με το κύρος του χρόνου, που τα κρησάρισε αλλά δεν τα σάρωσε, γίνονται θησαυρός σε παμπάλαιο μπαούλο, κι ανοίγεται σ’ όποιον έχει τη λαχτάρα ζωής ενός παιδιού και την πείρα ζωής ενός ενηλίκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: