4.02.2013

Ο βάτραχος και το φιλίΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

Ο βάτραχος και το φιλί
(εικόνες: Κατερίνα Χαδουλού)


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση
με αφορμή το νέο βιβλίο
της Εύης Γεροκώστα

Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙ

Ένας βάτραχος και μια βατραχίνα περιμένουν κάτι
που θα τους μεταμορφώσει, για να βρουν τον εαυτό τους.
Καθώς περιμένουν, γνωρίζονται όλο και πιο πολύ
και έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο.
Κάτι τους κρατάει μαζί, αχώριστους.
Κάτι που δεν ξέρουν ούτε τι είναι ούτε πως το λένε…
Για να το μάθουν, βάζουν ο ένας στον άλλο δοκιμασίες που θυμίζουν παιχνίδι.
Κι οι δοκιμασίες τελειώνουν μ’ ένα... φιλί. Το πρώτο τους φιλί.

Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα 
τους συνάντησε στ’ όνειρό της και τους χώρεσε σ’ ένα βιβλίο.
Χωράνε δυο βατράχια σ’ ένα βιβλίο; Χωράει ένα νησί κάτω από ένα κρεβάτι;
Υπάρχουν αγάπες κόκκινες σαν παπαρούνες;
Ο βάτραχος και η βατραχίνα σας περιμένουν
να μοιραστούν μαζί σας τα παιχνίδια τους
και να σας φανερώσουν τα μυστικά τους...
Μην τους αφήσετε να περιμένουν πολύ...

Ελάτε το Σάββατο, 6 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα).Στο τέλος της εκδήλωσης
δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένας βάτραχος και μια βατραχίνα περιμένουν το φιλί που θα τους μεταμορφώσει, για να βρουν τον εαυτό τους. Όσο περιμένουν γνωρίζονται, αρχίζουν τις καλημέρες, τα χαμόγελα, τα μικρά και τα μεγάλα ταξίδια, τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά. Και χωρίς να το καταλάβουν, νιώθουν ξαφνικά οι δυο τους δεμένοι. Κάτι τους κρατάει μαζί, αχώριστους. Κάτι που δεν ξέρουν ούτε τι είναι ούτε πώς το λένε…

Το βιβλίο ανήκει στη νέα σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο Μικρές καληνύχτες που περιλαμβάνει ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά για τη δύσκολη, γλυκιά ώρα της καληνύχτας. Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Λογοτεχνική Μετάφραση. Έπειτα από μια μακρά πορεία σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, πλέον οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ παράλληλα μεταφράζει λογοτεχνία από τα γαλλικά. Ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι, το θέατρο, το τραγούδι και τη γραφή, ενώ από το 2003 αφηγείται επαγγελματικά ιστορίες που άκουσε, διάβασε ή μετέφρασε, σε σχολεία, μουσικές σκηνές, βιβλιοθήκες και φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ
Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Το 2001 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική και αποφοίτησε με άριστα τον Σεπτέμβριο του 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου. Εργάζεται ως εικονογράφος από το 2007. Το 2009 απέσπασε Βραβείο ΕΒΓΕ Γενικής Εικονογράφησης και το 2010 το Βραβείο Εικονογράφησης ΙΒΒΥ για το βιβλίο Η περιπέτεια των 4 εποχών.• Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους μαθητές (ηλικίας από 4 ετών) του σχολείου σας για την εκδήλωση.
• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
• Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.  Όσοι από εσάς είστε μέλη της ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑΣ, του Kid Club των εκδόσεων  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, έχετε  προτεραιότητα για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση. Δηλώστε πρώτοι συμμετοχή έως την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: