4.11.2013

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Metaixmio

Αθήνα, 11/4/2013Πρόσκληση
www.metaixmio.gr
ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
για παιδιά από 6 έως 9 ετών


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας τους
προσφέρουν στους μικρούς φίλους του Πολυχώρου
την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν
το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!»
• Από τι είναι φτιαγμένο ένα βιβλίο;
• Πώς ήταν τα βιβλία παλιά και πώς είναι σήμερα;
• Πόσα διαφορετικά βιβλία μπορούν να υπάρξουν;
• Τι είναι εκδοτικός οίκος και ποιοι επαγγελματίες απασχολούνται σε αυτόν;
• Πώς μπορώ να φτιάξω το δικό μου βιβλίο;

Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι,
η μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός Καλλιόπη Κουτρουμπή,
υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος,
σας περιμένει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα),
για να σας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 
Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!» στοχεύει να διευρύνει την αντίληψη και τις γνώσεις των παιδιών σχετικά με την παραγωγή του βιβλίου, και ταυτόχρονα να τα προσκαλέσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με έναν εκδοτικό οίκο. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά παρατηρώντας αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο, γνωρίζουν επαγγελματικές ειδικότητες που έχουν σχέση με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσω παιχνιδιών δραματοποίησης (παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι). Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους βιβλία με θέμα τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που σχετίζονται με το βιβλίο: εφαρμόζουν απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλα των βιβλίων τους. 

Διάρκεια: 90 λεπτά
Αριθμός παιδιών: μέχρι 25 παιδιά

• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
• Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και σε οργανωμένες ομάδες μαθητών, διαρκεί 75 λεπτά και πραγματοποιείται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τις καθημερινές, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, σε δύο ζώνες: 9:15-10:30 και 10:45-12:00. Όσα σχολεία και όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τους μαθητές τους για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 211 3003500, εσωτ. 523, με την κα Μαρία Γεροσίδερη, Δευτέρα, Τετάρτη ή Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέχρι στιγμής περισσότερα από 40 τμήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και οι δηλώσεις συνεχίζονται για τον μήνα Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: