5.30.2013

Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών στην Τεχνόπολη


Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών στην Τεχνόπολη
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε ένα διήμερο πολιτιστικών, δημιουργικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών - και όχι μόνο - δραστηριοτήτων για παιδιά από 5 έως 12 ετών, στο χώρο της Τεχνόπολης, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2013.
Στόχος είναι να μεταμορφωθεί η Τεχνόπολη για δύο μέρες σε ένα μεγάλο υπαίθριο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα, αλλά και να μεταδωθεί η εμπειρία αυτή σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούν εκεί, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, μαζί με τους γονείς που έχουν ανάγκη τις κοινωνικές αυτές δομές, οι διοργανωτές θα στείλουν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το έργο και την σπουδαιότητα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια, αλλά και την ανάγκη που έχει προκύψει να γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξοικονομηθούν έγκαιρα τα κονδύλια που χρειάζονται για την συνέχιση της λειτουργίας τους για τα επόμενα χρόνια μέσω μόνιμων και θεσμοθετημένων Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Τα παιδιά, οι γονείς και οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π., μας περιμένουν με χαρά να περάσουμε μερικές όμορφες και δημιουργικές ώρες, γεμάτες παιδικά χαμόγελα!

Δράσεις που θα λάβουν χώρα (ενδεικτικά):
- δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά
- καλλιτεχνικά εργαστήρια, εικαστικές δραστηριότητες
- αθλητικές δραστηριότητες
- χορογραφίες και μουσικοκινητική
- θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π.
- και πολλές πολλές εκπλήξεις
Πού: Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι
Πότε: Το Σαββατο και την Κυριακή, 8 και 9 Ιουνίου 2013, 9-12 το πρωί και 6-9 το απόγευμα
Πόσο: Η είσοδος είναι δωρεάν

Τα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., λειτουργώντας από το 2000, μέσω των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελούν πλέον τη ραχοκοκαλιά της σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής της χώρας προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην εξωσχολική απασχόληση  και στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών από 5 έως 12 ετών, καθώς και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, όπως επίσης και σε παιδιά με αναπηρία, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Η δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, αποτελεί δικαίωμα και όχι πολυτέλεια και είναι υποχρέωση του Κράτους την παρέχει στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών: Τροιζηνία, ΤΚ18020 
Πληροφορίες: Ιωάννης Παπαχατζής 2298043394 - 6973306518
Email: pasekdap@gmail.com  Δεν υπάρχουν σχόλια: