9.09.2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Αλφαβητάρι και Αριθμητάρι με γλωσσοδέτες
από τον Ευγένιο Τριβιζά
εικονογράφηση: Κέλλυ Ματαθία Κόβο


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ καλωσορίζουν τη νέα σχολική χρονιά
και καλούν τους μικρούς τους φίλους
το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
να ανακαλύψουμε όλοι μαζί την αλφαβήτα και τους αριθμούς
με δύο υπέροχα βιβλία-παιχνίδια του Ευγένιου Τριβιζά

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΜΕ ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ
και ΑΡΙΘΜΗΤΑΡΙ ΜΕ ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ.

Με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη 
τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα διασκεδάσουν
με τα λογοπαίγνια και τα στιχάκια του αγαπημένου μας Ευγένιου Τριβιζά,
θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στον χιουμοριστικό και υπερρεαλιστικό του κόσμο,
θα παίξουν διασκεδαστικά παιχνίδια παρατηρητικότητας
με τις ζωγραφιές της Κέλλυς Ματαθία Κόβο
και θα πάρουν ιδέες για τους χίλιους τρόπους που μπορεί κανείς να διαβάσει ένα βιβλίο!

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί
θα κερδίσουν ένα από τα δύο βιβλία
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση
θα δοθούν δωράκια!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ TΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για το Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες
Ένα αλφαβητάρι, μα ποιο αλφαβητάρι; Ένα αλφαβητάρι που έγραψε για σας ένας συγγραφέας, μα ποιος συγγραφέας; Ένας συγγραφέας που τον λένε Ευγένιο Τριβιζά και σας το ζωγράφισε μια ζωγράφος, μα ποια ζωγράφος; Μια ζωγράφος που τη λένε Κέλλυ Ματαθία Κόβο, για να μάθουνε την αλφαβήτα τα παιδιά που τους αρέσουνε οι νηστικοί μυρμηγκοφάγοι και οι ιπποπόταμοι με ιλαρά.

Για το Αριθμητάρι με γλωσσοδέτες
Ένα αριθμητάρι, μα ποιο αριθμητάρι; Ένα αριθμητάρι με γλωσσοδέτες που έγραψε για σας ένας συγγραφέας, μα ποιος συγγραφέας; Ένας συγγραφέας που τον λένε Ευγένιο Τριβιζά και σας το ζωγράφισε μια ζωγράφος, μα ποια ζωγράφος; Μια ζωγράφος που τη λένε Κέλλυ Ματαθία Κόβο, για να μάθουνε τους αριθμούς, μεγάλους και μικρούς, τα παιδιά που τους αρέσουνε οι δράκοι που χορεύουνε συρτάκι, τα κοράκια που τραγανίζουν κρακεράκια και οι λιχούδες αλεπούδες που κυνηγάνε πεταλούδες.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ 
Για το Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες
«Ο Ευγένιος Τριβιζάς αποτελεί αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών όλων των ηλικιών – της νηπιακής ηλικίας, που λατρεύουν τον Λούκουλο, τον σκαντζόχοιρο Ερμόλαο και το άτακτο παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή, της προσχολικής, που δεν μπορούν να φανταστούν Χριστούγεννα χωρίς την ιστορία της Φρικαντέλας, της πρώτης σχολικής, που αγαπούν τιςΠαρεούλες της Αλφαβήτας. Το Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες, με τις ωραιότατες ζωγραφιές του και τα χαριτωμένα του στιχάκια, έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι ένα βιβλίο-παιχνίδι, που καλεί γονιό (ή δάσκαλο) και παιδί να συμμετάσχουν εξίσου στην “ανακάλυψη της αλφαβήτας”, ενώ η μικρή ανάπτυξη των ιστοριών επιτρέπει στους μικρούς (με λίγη βοήθεια, σε μορφή ερωτήσεων) να ασκήσουν και τη φαντασία τους». 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για το Αριθμητάρι με γλωσσοδέτες
«Η αδύνατον να αντιγραφεί συνταγή του Ευγένιου Τριβιζά περιλαμβάνει τα σωστά υλικά στις σωστές δόσεις και το ίδιο συμβαίνει και στο βιβλίο αυτό που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας: η γλώσσα δημιουργεί εικόνες που “συλλαμβάνουν” αμέσως τους μικρούς περίεργους και διψασμένους για νέα πράγματα εγκεφάλους. Η πάντα προσεγμένη εικονογράφηση (στο συγκεκριμένο βιβλίο από την επί χρόνια συνεργάτιδα του συγγραφέα Κέλλυ Ματαθία Κόβο) λειτουργεί επικουρικά στη φαντασία των παιδιών. Και φυσικά (τι Τριβιζάς θα ήταν αλλιώς;) σε κάθε σελίδα υπάρχει πάντα μια ερώτηση χωρίς προφανή (σωστή) απάντηση. Από αυτές που προκαλούν τη φαντασία και οδηγούν τα παιδιά σε ανεξερεύνητους μέχρι τότε δρόμους. Γονείς, παππούδες, νονοί και φίλοι επίδοξων μαθηματικών, πιαστείτε από αυτές τις ερωτήσεις και δημιουργήστε με τα παιδιά τις δικές σας μοναδικές μαθηματικές (κατά προτίμηση) ιστορίες. Ως γνωστόν, τα βιβλία του Τριβιζά επιδέχονται πολλές αναγνώσεις».
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ.
Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).
Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους.
Ο Ευγένιος έχει μία μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο απ’ το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φυτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.


• Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους μαθητές (ηλικίας από 5 ετών) του σχολείου σας για την εκδήλωση.
• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος). Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
• Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.  



Όσοι από εσάς είστε μέλη της ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑΣ, του Kid Club των εκδόσεων  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και του ΤΡΙΒΙΖΑΣ FAN fun club, έχετε  προτεραιότητα για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση. Δηλώστε πρώτοι συμμετοχή έως την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: